17:00

HOIF 2

Referat: Frövi IK 2 - HOIF 2

En bra första men sen tappade vi...
Första seriematchen i reservlagsserien div 1 spelades hemma på Fröjevis konstgräsplan och motståndare var HOIF. Vi startar matchen med en ny speluppställning och var lite spännda att se resultatet. Vi har bra kontroll på motståndarna i första halvlek och den nya speluppställningen fungerar bra. Vi skapar ett antal fina lägen och när klockan visar 33 minuter får vi utdelning efter ett fint Frövispel som gick från mittback via mittfältare via center till Bashir som kom med fart och inne i straffområdet placerade bollen säkert i målvaktens högra hörn, 1-0 härligt! Vi hade mycket väl kunnat gjort ytterligare något till mål innan domaren blåste av första halvlek men det gäller att sätta chanserna. I paus får killarna beröm för en bra första halvlek. Andra halvlek blir inte Frövis då vi tappar mycket av vårt spel och blir alldeles för tempofattiga och försiktiga. Sista 25 minutrarna ger vi motståndarna möjlighet att göra 3 mål vilket medför 1-3 på resultattavlan efter 90 minuters spel. Vi hade två kanonlägen i andra att utöka Frövis målkvot då både Gurra och Iliar blev frispelade och kom själva mot målvakt med tyvärr så räddade HOIF:s målvakt båda chanserna. Mål vid något av frilägena hade gjort matchen annorlunda men ibland vill bollen inte in. Vi tar med oss spelet i första halvlek då vi spelade en fotboll av bra klass.